Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Nīderlandes pilsētas mērs iesaka "izmest no valsts Putina meitu"

© Scanpix

Nīderlandes pilsētas Hilversumas mērs Peters Broertjes nacionālās radio stacijas Radio1 ēterā intervijā aicinājis "izmest ārā no valsts Putina meitu", vēsta laikraksts The Guardian.

 

 Hilversumas mērs radio intervijā, runājot par traģisko Malaizijas lidsabiedrības "Malaysia Airlines" lidmašīnas katastrofu izteicies visai emocionāli, taču vēlāk savā twitter kontā viņš norāda, ka "ne bija visai prātīgi tā izteikties attiecībā uz Krievijas prezidenta Putina meitu. Es atvainojos, bet tas bija emicionāli pilnīgas bezpalīdzības sajūtas dēļ," raksta Peters Broertes.

29 gadus vecā Kreivijas prezidenta Vladimira Putina meita Marija ar savu draugu nīderlandieti Joritu Faasenomu dzīvo mazā Nīderlandes pilsētiņā Vorshotenē dažus kilometrus no Hilversumas. Putina meita cenšoties izvairīties no publicitātes, taču tas, ka viņa dzīvo Nīderlandē neesot nekāds noslēpums, raksta laikraksts.

17. jūlijā Austrumukrainā virs Krievijas atbalstīto krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bandu kontrolētās teritorijas tika notriekta lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas "Buk" izšāvušas krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.