Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Itālijā jauniešus uz baznīcu vilina ar bezmaksas proseko un čipsiem

© Ilustratīvs attēls

Lai piesaistītu vairāk ļaudis dievkalpojumiem, priesteris kādā lauku ciematā Itālijas vidienē sācis piedāvāt pieaugušajiem bezmaksas vīnu un čipsus bērniem.

Priesteris Džanfranko Formentons ciematā netālu no valsts vidienes Spoleto sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis, ka jaunā sistēma ir spēkā no 2.jūlija.

Priesteris piedāvā baznīcā gājējiem, kuri saņēmuši īpašu dievkalpojuma apmeklētāju karti, baltvīnu no sava dzimtā Venēcijas reģiona un čipsus, kas sajaukti ar oblātām.

Formentons arī norādījis, ka baznīcas telpas ir aprīkotas ar gaisa kondicionieriem un tās iespējams izīrēt dzimšanas dienas svinībām un citiem pasākumiem.

Intervijā laikrakstam "Il Messaggero", kas svētdien pirmais ziņoja par šo neparasto iniciatīvu, Formentons sacīja, ka ideja sākotnēji radusies kā spēle, kas izdomāta kopā ar draudzes jauniešiem, kuri arī ir šīs iniciatīvas galvenā mērķauditorija.

"Katru svētdienu dievkalpojuma beigās es uzlieku zīmogu uz kartes, lai apstiprinātu tās īpašnieka ierašanos. Tā ir tikai spēle, bet tā palīdz atgādināt visiem, ka ticība ir saistības un (..) tā nedodas atvaļinājumā," sacīja priesteris.

Formentons pirmdien medijiem komentārus nesniedz, bet savā kontā "Facebook" Venēcijas dialektā ierakstījis: "Visa šī kņada "prosecco" un pāris čipsu dēļ?"