Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Sočos "Jaunajā vilnī" topā Kirkorovs un Sobčaka

Filipa Kirkorova priekšnesuma laikā sākās tehniskas ķibeles, taču estrādes karali tas neizsita no līdzsvara un viņš turpināja dziedāt. © WorldPodium

Festivāls «Jaunais vilnis» daudziem asociējas ar Jūrmalu, kur tas norisinājās 13 reizes, bet nu jau otro gadu pēc kārtas pasākums tiek rīkots Krievijas kūrortpilsētā Sočos.

Šogad konkurss atzīmē 15. jubileju, un dalību tajā bija pieteikuši teju 10 tūkstoši topošo dziedātāju no dažādām pasaules valstīm. Pēc vairākām atlases kārtām žūrija izvēlējās 16 pretendentus no 12 valstīm, kas cīnās par galveno balvu, kā arī skatītāju simpātijām. Taču vislielākā skatītāju interese un uzmanība šajā festivālā pievērsta Ksenijai Sobčakai un Filipam Kirkorovam.

Bagātīga izklaides programma

Izņemot konkursantus, «Jaunais vilnis 2016» bija pulcējis ne tikai Krievijas pašmāju zvaigznes, bet arī pasaulslavenus māksliniekus - Stingu, Annu Netrebko, Laru Fabianu un Rikiju Mārtinu. Pasākuma dalībniekus un viesus kā parasti gaidīja plaša pasākumu programma. Blakus ikvakara koncertiem notika arī vairāki «afterparty» pasākumi, ikgadējais pludmales futbola turnīrs (kurā šoreiz konkursanti zaudēja zvaigžņu komandai), kā arī vairāki augstās modes demonstrējumi «New Wave 2016 fashion week» ietvaros. Vienā no svarīgiem notikumiem, kas ieskandināja «Jauno vilni 2016», notika speciāli konkursam izlaistas pastmarkas dzēšana un bareljefa veidošana. Pasākumā piedalījās tā organizatori, konkursanti, pilsētas vadība un Krievijas estrādes karalis Filips Kirkorovs, kurš tika pagodināts ar titulu Soču goda pilsonis. Vakarā konkursantiem tika dota iespēja apmeklēt Kirkorova koncertu «Я», lai jaunā paaudze mācītos, kā veidot pasaules līmeņa šovus. Ieradies bija arī Igors Krutojs, kurš pasniedza Filipam milzīgu rožu pušķi.

Grūtniecības sensācija

Un lūk, tas mirklis ir klāt, atklāšanas koncerts. Viena no festivāla vadītājam Ksenija Sobčaka bija atkal parūpējusies par kādu sensāciju, šoreiz oficiāli apstiprinot savu grūtniecību, par kuru kuluāros tika runāts jau sen. «Jā, savu pokemonu esmu noķērusi, un to vairs nespēj noslēpt pat draudzenes Janas veidotā kleita,» pajokoja Sobčaka. Jāpiebilst, ka gan pati Sobčaka, gan kleita bija, kā teiktu latvieši, «uz ūsiņu».

«Jaunā viļņa» atklāšanas koncertā, kā ierasts, uzstājās Krievijas estrādes zvaigznes, un daudzi, protams, gaidīja pasākuma mūzas Allas Pugačovas parādīšanos. Tomēr, kā preses konferencē izteicās Krutojs, Alla šobrīd vēlas atpūsties, kā arī cer, ka publika pēc viņas sailgosies, un tad jau varbūt nākamgad dīva atkal parādīsies uz «Jaunā viļņa» skatuves.

Tehniskas ķibeles, bet Filips neapjūk

Un tad sekoja tas, ko neviens nebija ieplānojis… Visi zālē ar nepacietību gaidīja Krievijas estrādes karaļa Filipa Kirkorova uznācienu, zinot, kā viņš māk priecēt un pārsteigt publiku. Tikai šoreiz pārsteigums nebija patīkams ne zālē sēdošajiem, ne pašam māksliniekam. Filips sāka uzstāšanos, viņu pavadošais balets savu deju, un te pēkšņi atskanēja asa, griezīga skaņa, pazuda fona mūzika, bet Filips turpināja dziedat «a cappella» (savs labums, jo vismaz tiks pārtrauktas runas par fonogrammu - red.piez.). Priekšnesums tika pārtraukts, ieraksts sākts no sākuma, tomēr situācija atkārtojās. Kirkorovs kā pieredzējis mākslinieks neapjuka, dziedāja tālāk, zāle viņu atbalstīja, tomēr ieraksts atkal tika pārtraukts. Filips, gaidot, kamēr tehniskās problēmas tiks nokārtotas, sāka jokot ar skatītājiem: «Es esmu Filips Kirkorovs, tas bija ģenerālmēģinājums, tagad es kā Nikolajs Baskovs varētu pastāstīt jums kādu anekdoti, tomēr es labāk nodziedātu savu dziesmu.» Zālē sēdošie aplaudēja un smējās. Kirkorovs uzstājās jau pēc laba laika, šoreiz veiksmīgi nodziedot divas dziesmas pēc kārtas.

Mihalkovs ne tikai runā, bet arī dzied

«Jaunā viļņa» otrā diena bija veltīta tēmai «Kino». Krievijas estrādes zvaigznes izpildīja pazīstamas dziesmas no pašmāju kinolentēm, savukārt konkursa dalībnieki, kuriem šī bija pirmā uzstāšanās diena, kompozīcijas no ārzemju filmām. Šīs dienas koncertu vadīja aktieris, režisors, producents un Krievijas Kinematogrāfistu savienības priekšsēdētājs Ņikita Mihalkovs. Vadīja viegli, aizraujoši un ar humoru. Jau mēģinājumā dienas laikā Mihalkovs teica, ka nekādus špikerus un sagatavotus tekstus neizmantošot, bet improvizēšot, kas viņam arī lieliski padevās. Sākumā viņš pajokoja par savu izvēlēto apģērbu, sakot, ka esot jau arī kas labāks, ko vilkt mugurā, tomēr zilā žakete, saburzītās bikses un cepure galvā piederot pie tēla no kinolentes «Es soļoju pa Maskavu».