Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Britu zinātnieks piedzīvo "naida cunami" pēc tvītiem par izvarošanu

© F64

Britu zinātnieks un kaismīgais ateisma aizstāvis Ričards Dokinss paziņojis, ka pārdzīvojis "naida cunami" pēc otrdienas mēģinājuma raksturot daža tipa izvarošanas par sliktākām nekā citas.

Dokinss saņēma daudzas naidīgas atbildes pēc viņa tvītiem, kuros viņš salīdzināja dažādu uzbrukumu sliktumu.

"[Tā sauktā] randiņu izvarošana ir slikta. Ja izvaro svešinieks, draudot ar nazi, ir sliktāk. Ja tu domā, ka tā ir "randiņu izvarošanas" atbalstīšana, ej projām un iemācies domāt," tviterī rakstīja pazīstamais biologs.

"Viegla pedofilija ir slikta. Vardarbīga pedofilija ir sliktāka. Ja tu domā, ka tā ir vieglas pedofilijas atbalstīšana, ej projām un iemācies domāt."

Ar šiem ierakstiem Dokinss mēģināja norādīt, ka "X ir slikti. Y ir sliktāk" apgalvošana nenozīmē X atbalstīšanu.

Viņa veiktie ieraksti tika plaši kritizēti.

"Ja tu vēlies pierādīt kādu loģiskās domāšanas kļūdu, kāpēc par piemēru jāizmanto izvarošana? Tās pārdzīvojušajiem tā nav nekāda akadēmiska spēle," rakstīja feministe Lorija Perija.

"Prieks, ka @RichardDawkins (Ričarda Dokinsa tvitera vārds) mums objektīvi un salīdzinoši izstāsta, cik sliktas bija mūsu izvarošanas. Ej prom un iemācies līdzjūtību," tvītoja lietotāja @ThatSabineGirl.

Grāmatas "Dieva maldi" autors atbildei uz naidīgajiem komentāriem retvītoja atbalstošos tvītus no sava gandrīz miljons sekotāju vidus.

Vēlāk savā blogā Dokinss nosauca incidentu par "savādu tvitera vētru".

"Es pat nerakstīju, ka ir pareizi salīdzināt viena tipa izvarošanu ar otru," rakstīja biologs. "Es tikai runāju par loģiku, bez mazākās vēlmes mazināt jebkādas izvarošanas un jebkādas pedofilijas nopietnumu."