Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Klīstoša sieviete melnā kleitā satrauc ASV

© Facebook

Amerikas dienvidaustrumu daļā gar lielceļiem klīstoša sieviete melnā kleitā pievērsusi iedzīvotāju un mediju uzmanību, ziņo Reuters.

Ceļotājas teju 500 jūdžu garajam ceļojumam neskaitāmi cilvēki sekojuši līdzi, pievienojot vietas, kur viņa redzēta, speciāli izveidotā Facebook lapā. Policija, mediji un sekotāji nodēvējuši viņu par "Sievieti melnā".

Kopš 18.jūlija sieviete tikai ar somu un spieķi ir mērojusi ceļu no Reindžeras Džordžijas štatā līdz pat Atēnām Ohaijo. Viens no ierakstiem Facebook, kas savācis 19 tūkstošus sekotāju, vēsta: "Ja jūs satiekat šo sievieti, lūdzu, piedāvājiet viņai dzērienu, maltīti, jebko, kas jūsuprāt viņai ir nepieciešams. Esiet viesmīlīgi. Esiet laipni."

Vairāki televīzijas kanāli Amerikā, kas iemūžinājuši viņas ceļojumu, ir izteikuši minējumu, ka šī nerunīgā sieviete, iespējams, ir devusies kādā reliģiskā misijā. Medija "NBC" atzara žurnālistam Tenesijas štatā sieviete esot pastāstījusi, ka nāk no kādas islāma valsts un strādājusi Pentagonā.

Taču ar Reuters sazinājies kāds vīrietis, kurš apgalvo, ka ir viņas brālis, noliedzot līdz šim izvirzītos minējumus par ceļinieci melnajā kleitā. Reimonds Pols identificējis "Sievieti melnā" kā savu 56 gadus veco māsu Elizabeti Polu, kura ir ASV armijas veterāns, kā arī divu bērnu māte un atraitne no Alabamas.

Līdz šim Elizabete ārstējusies veterānu slimnīcā pēc vīra nāves 2008.gadā un tēva aiziešanas aizsaulē vien gadu vēlāk. Viņas brālis pastāstījis, ka pirmos trīs mēnešus viss bijis kārtībā, taču vēlāk parādījušās vairākas problēmas. Elizabete dažādos diennakts laikos sākusi parādīties pie brāļa mājas, spontāni sākusi lamāties, atsacījusies iet uz baznīcu, kā arī kādu dienu noskuvusi visus matus no galvas. Reimonds bijis liecinieks arī vairākkārtējai māsas pazušanai. "Es vēlos, lai viņa atgriežas un ļauj mums viņai palīdzēt," paziņojis Reimonds.