Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē \ Izklaide

Ģimenes pitbulterjers ugunsgrēkā izglābj bērna dzīvību

© Scanpix

ASV, Indianā, ģimenes pitbulterjers mājas ugunsgrēka laikā izglābis kurlo puisēnu, laizot seju līdz viņš pamodies, ziņo Reuters.

13 gadus vecais Niks Lambs pastāstījis, ka 16.jūlija pēcpusdienā, kad izcēlās ugunsgrēks, viņš tukšajā ģimenes mājā bija devies nosnausties, izņemot savu dzirdes aparātu. Ugunsgrēka laikā viņu pamodinājis ģimenes pitbulterjers vārdā Dūzis, laizot seju līdz Niks pamodies. Bērnam izdevies izkļūt no degošās mājas neskartam- Niks ātri reaģējis, aizedzot muti un degunu ar kreklu, paķerot suni un dodoties ārā, cik ātri vien iespējams. Pēc mediķu apskates pusiēns sveiks un vesels nodots vecākiem kopā ar suni.

"Ir dzirdēts par suņiem, kas ugunsgrēka laikā rej, bet ne par suņiem, kas steidzas laizīt seju," pavēstījusi Indianopolosas ugunsdzēsēju departamenta kapteine Rita Reita. Viņa arī piebildusi, ka šis gadījums atspoguļo pozitīvu pitbultjeru tēlu, pretstatā uzskatam, ka tie ir tikai bīstami un agresīvi dzīvnieki.

Mājas īpašieki uzskata, ka ugunsgrēks izcēlies no kāda īssavienojuma garāžā. Mājai nodarītais kaitējums tiek aplēsts 175 tūkstošos dolāru.