Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Aktieris Maiklss Duglass cīnas ar vēzi

© Scanpix/AFP

Holivudas zvaigznes Maikla Duglasa veselības stāvoklis pēdējā laikā satraucis aktiera tuviniekus, draugus un daudzus cilvēkus visā pasaulē. Nav jābūt mediķim, lai redzētu, cik ļoti slimība ir novājinājusi šo cilvēku: aktieris, kura augums ir 1,78 metri, sverot vairs tikai 67 kilogramus. No viņa palikusi vairs tikai ēna...

Vai tās bija atvadas?

Par spīti smagajam veselības stāvoklim un pārciestajai ķīmijterapijai, nesen aktieris Maiklss Duglass sakopoja spēkus un devās nogurdinošā ceļojumā no Manhetenas uz Pensilvāniju pie sava dēla Kamerona, kurš izcieš tur cietumsodu par narkotiku lietošanu un tirdzniecību. Kā zināms, pavasarī Ņujorkas tiesa piesprieda Kameronam Duglasam piecu gadu ilgu cietumsodu. Kaut arī sods ir nedaudz maigāks, nekā bija gaidīts, tomēr arī pieci gadi ir pietiekami ilgs laiks. To acīmredzot ir sapratis arī Duglass vecākais, kurš, būdams smagi slims, cenšas vēl pabūt kopā ar savu dēlu. Šī pēdējā reize no aktiera prasījusi sevišķi lielu saņemšanos. Tēvs un dēls esot tikušies apmeklētājiem paredzētajā telpā. "Maikls joprojām turpina apciemot Kameronu," apstiprina aktiera pārstāvji. "Viņš dēlu neapmeklē katru dienu un arī ne tik bieži, cik vēlētos, taču apmeklē."

Testamentā dāsns

Maikls Duglass jau sagatavojis testamentu, kurā nav aizmirsis pat savu bijušo sievu Diandru, kas vasaras nogalē bija vērsusies tiesā ar prasību piedzīt no bijušā vīra 50% peļņas no viņa jaunākās filmas "Volstrīta: Nauda nekad neguļ". Uzzinājusi par bijušā vīra ļauno diagnozi, Diandra gan lūgusi tiesu pagaidām atlikt sprieduma pasludināšanu. Arī Holivudas zvaigzne negrib turēt ļaunu prātu uz bijušo sievu un iekļāvis viņu savā testamentā. Amerikāņu izdevumam "Star" ir kļuvušas zināmas atsevišķas testamenta detaļas: savai bijušajai sievai Diandrai aktieris novēlējis vienu miljonu dolāru, vecākajam dēlam Kameronam – 2,5 miljonus dolāru un ģitāru, jo tēvs un dēls ir kaislīgi mūzikas fani. 145 miljonus dolāru vērtā īpašuma lauvas daļu pēc aktiera nāves saņems viņa sieva Ketrīna Zeta Džonsa. Duglasa sieva un bērni Dilans Maikls (10) un Kerija (6) mantos arī visus greznos īpašumus Ņujorkā, Kanādā, Spānijā un Bahamu salās. Saviem jaunākajiem bērniem Dilanam un Kerijai Duglass izveidojis trasta fondu, kas dotēts četru miljonu dolāru apmērā.

Cerību maz

Astoņas nedēļas ilga ķīmijterapija – tā ir ļoti nopietna procedūra, kas atstāj arī sekas. Maikls Duglass to vīrišķīgi ir pārdzīvojis, taču viņa smaids ir tikai fasāde. Aktiera draugi ir nobažījušies par viņa veselības stāvokli. Filmas "Volstrīta: Nauda nekad neguļ" režisors Olivers Stouns ir atklāts: "Viņa veselības stāvoklis raisa bažas. Viņam nav viegli. Kaut arī viņš izskatās labi, viņš cieš." Režisors smagi izjūtot sava galvenā aktiera trūkumu filmas pirmizrādēs Eiropā. Ņujorkā Duglass bija vēl spējīgs pats noiet pa sarkano paklāju, bet doties uz Eiropas pirmizrādēm viņam ir par grūtu. Šobrīd aktieris kopā ar savu ģimeni atpūšas savā jaunajā 5,5 miljonus dolāru vērtajā mājā, ko nesen iegādājies Ņujorkā. Tā esot īsta miera oāze ar piecām guļamistabām, piecām vannas istabām, baseinu, viesu māju un nelielu dīķīti.

Eksperti ir visai skeptiski noskaņoti attiecībā uz Duglasa izredzēm izveseļoties – viņam esot vēzis ceturtajā stadijā. Skaitliskā izteiksmē tie esot aptuveni 40%, jo slimība ir ļoti progresējusi. Taču Duglass pats ir optimists. Lai arī ko par izredzēm uz izveseļošanos rakstītu bulvārprese, viņš jau pats apsver, ko darīs pēc pilnīgas izārstēšanās. Pavasarī Duglass plāno kopā ar Metu Deimonu un Stīvenu Soderbergu stāties kameras priekšā un uzņemt filmu "Liberace", bet pēc tam kopā ar sievu un bērniem doties pasaules ceļojumā. Taču visvairāk viņš priecāšoties "par pirmo vīna glāzi, kuru iztukšos tad, kad garšas kārpiņas būs atkal savā labākajā formā".