Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Baltkrievijā vēlēšanu dienā pastiprināta miliču klātbūtne un problēmas ar internetu

© SCANPIX/LETA

Baltkrievijā svētdien, prezidenta vēlēšanu dienā, pilsētās vērojama pastiprināta milicijas klātbūtne un visā valstī ir problēmas ar interneta darbību.

Pie Minskas robežām uz vairākiem autoceļiem ierīkoti kontrolposteņi. Galvaspilsētas ielās ir daudz vairāk miliču, nekā ierasts. Vairākas administratīvās ēkas apjoztas ar metāla barjerām.

Tiek ziņots, ka pastiprināta milicijas klātbūtne ir arī citās Baltkrievijas pilsētās.

Visā valstī būtiski traucēta interneta darbība - vietnes vai nu nav pieejamas, vai arī ielādējas ļoti lēni.

Baltkrievijas informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.by" paziņojusi, ka kopš sestdienas vakara pret Baltkrievijas interneta serveriem tiekot vērsts plaša mēroga kiberuzbrukums - izkliedētā pakalpojuma atteikuma uzbrukums (DDoS).

Jau ziņots, ka Baltkrievijā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas, kurā ilggadējā autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko galvenā sāncense ir opozicionāre Svetlana Tihanovska. Tomēr gaidāms, ka varasiestādes viltos vēlēšanu rezultātus, lai panāktu Lukašenko palikšanu pie varas.

Tihanovska solījusi, ka gadījumā, ja viņa uzvarētu vēlēšanās, tiks sarīkotas jaunas prezidenta vēlēšanas, kurās brīvi varēs piedalīties visi opozīcijas pārstāvji, arī tie, kuri pašlaik ir aiz restēm.