Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Latīņamerika kļūst par reģionu ar vislielāko Covid-19 upuru skaitu

© AP/SCANPIX/LETA

Latīņamerikas un Karību jūras reģions piektdien kļuva par reģionu ar vislielāko nāves gadījumu no Covid-19 skaitu, apsteidzot Eiropu.

Latīņamerikas un Karību jūras reģionā tagad ir reģistrēti 213 120 nāves gadījumi no jaunā koronavīrusa, kas ir par 460 nāves gadījumiem vairāk nekā Eiropā, liecina ziņu aģentūras "Agence France Presse" apkopoti oficiāli dati.

Brazīlijā ir reģistrēti 98,5 tūkstoši nāves gadījumu, bet Meksikā nāves gadījumu skaits ceturtdien pārsniedza 50 tūkstošus.

Pēdējās nedēļas laikā visā pasaulē tika reģistrēti 41,5 tūkstoši jaunu nāves gadījumu no Covid-19, tai skaitā 18,3 tūkstoši jeb 44% - Latīņamerikā.

Visā pasaulē ir reģistrēti vairāk nekā 19 miljoni inficēšanās gadījumu un vairāk nekā 715 000 nāves gadījumu, kopš jaunais koronavīruss pērnā gada beigās tika konstatēts Ķīnā.

Rajonos, kur tā izplatīšanās šķita ierobežota, tas atkal sācis strauji izplatīties, bet ir stabili izplatījies Indijā un Āfrikā. Inficēšanās gadījumu skaits Indijā trīs nedēļu laikā ir divkāršojies, pārsniedzot divus miljonus.