Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Milānas mērs iebilst pret pilsētas futbola stadiona nojaukšanu

© AFP/ SCANPIX/LETA

Milānas pilsētas mērs Džuzepe Sala trešdien pirms tikšanās ar abu vietējo futbola klubu "Inter" un "AC Milan" pārstāvjiem vēlreiz atgādinājis, cik ļoti iestājas pret vēsturiskā "San Siro" stadiona nojaukšanu.

Par stadiona nojaukšanu iepriekš izteikušies abu klubu pārstāvji, norādot, ka vietā plānots uzcelt modernāku sporta būvi, kurā varēs ietilpināt 60 000 skatītāju.

"Man "San Siro" stadions ir futbola vēsture. Tāpat tas ir Milānas piemineklis," sociālajā vietnē "Facebook" savas pārdomas publicēja mērs. "Pateicoties abu klubu pārstāvju izteikumiem vietējā avīzē, tagad ir skaidrs, ka stadiona nojaukšanu iniciē abas komandas, nevis pilsētas vadība."

"Futbola komandas plāno šo stadionu nojaukt, lai vietā uzbūvētu sev piemērotāku laukumu," piebilda Sala.

Pilsētas varasiestādes šonedēļ plāno tikšanos ar abu futbola komandu pārstāvjiem, lai detalizētāk iepazītos ar projektu. Jauno stadionu paredzēts uzbūvēt blakus vecajam, bet "San Siro" telpas turpmāk tiktu izmantotas sportam, izklaidei un iepirkšanās iespējām.

Kopējās projekta izmaksas tiek lēstas 1,2 miljardu eiro apmērā.

Sala gan atklāja, ka "San Siro" stadions savu izskatu vēl dažus gadus noteikti nezaudēs, jo 2026.gadā tas svinēs savu 100 jubileju, tāpat šajā gadā notiks Milānas un Kortīnas d'Ampeco olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija.