Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Jaunzēlandes premjeres meitiņai dots vārds Nīva

Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārderna svētdien paziņoja, ka viņas šonedēļ dzimušajai meitiņai dots vārds Nīva.

"Mēs izvēlējāmies [vārdu] Nīva, jo mums šķita, ka viņa izskatās pēc Nīvas," reportieriem sacīja Ārderna, turot uz rokām jaundzimušo un sava dzīvesdrauga Klārka Geiforda pavadībā atstājot Oklendas pilsētas slimnīcu, kur ceturtdien nāca pasaulē meitiņa.

Ārderna paskaidroja, ka "Nīva" nozīme "starojošā".

Mazulītei dots ari otrs vārds Te Aroha. Jaunzēlandes pamatiedzīvotāju maoru valodā "Aroha" nozīmē "mīlestība", un šis vārds izvēlēts, jo "mēs domājām, ka šādi vislabāk tiks pavēstīts par visu to mīlestību, kas ieskāva mūsu mazulīti kopš brīža, kad mēs paziņojām par viņas gaidāmo ierašanos", sacīja Jaunzēlandes valdības vadītāja.

Meitenītei doti arī abu vecāku uzvārdi, līdz ar to viņas pilnais vārds ir Nīva Te Aroha Ārderna-Geiforda.

37 gadus vecā Ārderna un 40 gadus vecais Geifords nav precējušies un par vecākiem kļuvuši pirmo reizi. Geifords Jaunzēlandes telekanālā "Choice TV" vada raidījumu par makšķerēšanu "Fish of the Day", kas tiek rādīts arī kanālā "National Geographic".

Ārderna kļuvusi par pasaulē otro valdības vadītāju, kam piedzimis bērns, viņai esot amatā. Pirmā bija toreizējā Pakistānas premjerministre Benazira Bhuto, kurai 1990.gadā piedzima otrais bērns.