Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija Ukrainas parlamenta pārstāvei neļauj tikties ar režisoru Sencovu

© TASS/Scanpix

Ukrainas parlamenta pilnvarotā pārstāve cilvēktiesībās Ļudmila Deņisova nav ielaista Krievijas kolonijā, kur ieslodzījumā tiek turēs ukraiņu režisors Oļehs Sencovs.

"Es tikos ar kolonijas priekšnieku. Viņš man atteica, ka es nekādos apstākļos nevaru tikties ar Oļehu Sencovu. Viņš man neko nepaziņoja, kāpēc viņš atsaka," savā "Facebook" lapā paziņoja Deņisova.

"Kad es prasīju, kāds šobrīd ir Oļeha Sencova stāvoklis, viņš sacīja, ka man nestāstīs, nesniegs nekādu informāciju. Un tāpēc paprasīja iziet, pamest kolonijas teritoriju. Šobrīd mēs atrodamies pie kolonijas vārtiem. Es piezvanīju Krievijas pārstāvei cilvēktiesībās un gaidu no viņas atbildi," piebilda Deņisova.

Kā ziņots, Sencovs 14.maijā pieteica badastreiku, pieprasot visu Krievijas cietumos esošo ukraiņu politieslodzīto atbrīvošanu.

Sencovs tika aizturēts 2014.gada 11.maijā Krievijas okupētajā Krimā aizdomās par "teroraktu plānošanu", un 2015.gada augustā Krievijas tiesa viņam piesprieda 20 gadu cietumsodu, kas viņam jāizcieš stingra režīma kolonijā.

Tiesa atzina, ka Sencovs esot vainīgs mēģinājumos sarīkot teroraktus Krievijas okupētajā Krimas pussalā. Pats Sencovs jebkādu savu vainu noliedzis.

Otram šajā lietā notiesātajam ukraiņu aktīvistam Oleksandram Koļčenko tiesa piesprieda desmit gadu cietumsodu.

Kaut arī nedz Sencovs, nedz Koļčenko nav lūguši piešķirti viņiem Krievijas pilsonību, viņi tika tiesāti kā Krievijas pilsoņi.