Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Putins ierodas Eiropā

© AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien ieradies Austrijā, uzsākot pirmo ārvalstu vizīti pēc inaugurācijas savam ceturtajam termiņam valsts galvas amatā.

Putina sestā vizīte tradicionāli neitrālajā Austrijā iezīmē 50.gadadienu, kopš PSRS uzsāka gāzes piegādes šai valstij.

Vēl pirms sanāksmēm ar Austrijas līderiem Putins noraidīja pieņēmumus, ka viņš grasās šķelt 28 valstu Eiropas Savienību (ES).

Intervijā Austrijas raidorganizācijai ORF viņš sacīja, ka Maskava vēlas, lai ES būtu "vienota un plaukstoša, jo ES ir mūsu visnozīmīgākais tirdzniecības un biznesa partneris".

Putina sestā vizīte tradicionāli neitrālajā Austrijā iezīmē 50.gadadienu, kopš PSRS uzsāka gāzes piegādes šai valstij.

Atšķirībā no daudzām citām ES valstīm Austrija pēc 4.marta uzbrukuma Lielbritānijā bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam ar nervu indi "Novičok" Krievijas diplomātus neizraidīja.

Martā konservatīvo kanclers Sebastians Kurcs atgādināja par Vīnes "tradicionāli labajiem kontaktiem" ar Krieviju un sacīja, ka valdība tos izmantos, lai panāktu, ka Maskava vieš skaidrību Solsberi uzbrukuma lietā.

Sagaidāms, ka Putins tiksies ar liberālo prezidentu Aleksandru van der Bellenu, Kurcu un vicekancleru Heincu Kristiānu Štrahi, kura pārstāvētā nacionālistu Brīvības partija decembrī kā mazākais koalīcijas partneris pievienojās valdībai.

Vēl nedēļas nogalē Štrahe aicināja ES atcelt Krievijai noteiktās sankcijas.