Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Medijs: Krievija pret Poliju izvērsusi "lielo hibrīdkaru"

© AP/Scanpix

Krievija pret Polija izvērsusi "lielo hibrīdkaru", atsaucoties uz Krievijas slepeno aktivitāšu analītiķa Marcina Reja vērtējumu, vēsta Polijas tīmekļa medijs "Niezalezna.pl".

Polijas drošības dienesta pārstāvis sakariem ar presi pagājušajā nedēļā brīdināja, ka Krievija cenšas destabilizēt Polijas sabiedrību un politiku.

Maskavas atbalstītās aktivitātes īsteno ne tikai Krievijas pilsoņi vien, "jo apakšlīgumu ķēdes otrā galā ir arī poļi", sacīja eksperts.

Krievijas propagandas mašīnas virsotnē "bieži vien ir Krievijas oligarhi, kas šādā veidā izdara pakalpojumu Kremlim", viņš piebilda.

Polijas drošības dienests pagājušajā nedēļā paziņoja, ka ir likvidējis tīklu, kas īstenoja Maskavas "hibrīda un informācijas karu", aizturējis kādu Krievijas pilsoni un četriem cilvēkiem liedzis iebraukt valstī.

Aizturētā tiek identificēta kā Jekaterina C. un Polijā bijusi pazīstama kā Katažina Civilska. Viņa paudusi izteikti "prokremliskus un pretpoliskus uzskatus", Reja teikto citē "niezalezna.pl".

Polijas drošības dienesta pārstāvis sakariem ar presi pagājušajā nedēļā brīdināja, ka Krievija cenšas destabilizēt Polijas sabiedrību un politiku.

Polijas Iekšējās drošības pārvalde pēdējo nedēļu laikā "neitralizējusi divu tīklu, kas bija iesaistīti Krievijas hibrīda un informācijas karā pret Poliju, aktivitātes", sacīja drošības dienesta priekšnieka pārstāvis sakariem ar presi Staņislavs Žarins.

Iekšējā drošības dienesta iegūtā informācija liecina, ka Krievija "ne tik vien mudina Polijas pilsoņus veikt konkrētus uzdevumus pret Poliju un darboties Krievijas interesēs, bet arī finansē viņu aktivitātes", viņš piebilda.