Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

BBC ziņo, ka Porošenko samaksājis Trampam par tikšanos; Ukraina draud ar tiesu

© Tass/Scanpix

Ukrainas prezidenta administrācija piedraudējusi sūdzēt tiesā raidorganizāciju BBC par ziņu, ka prezidenta Petro Porošenko starpnieki samaksājuši ASV pusei naudu par tikšanās organizēšanu ar ASV prezidentu Donaldu Trampu pagājušā gada jūnijā.

Ukrainas-ASV samits 2017.gada jūnijā tika organizēts vienīgi pa oficiālajiem diplomātiskajiem kanāliem, konkrēti caur Ukrainas vēstniecību ASV.

BBC trešdien, atsaucoties uz augsta ranga izlūkošanas virsnieku Porošenko administrācijā un vēl vienu avotu Kijevā, ziņoja, ka Porošenko starpnieki samaksājuši Trampa personīgajam advokātam Maiklam Koenam 400 000 vai 600 000 dolāru, lai viņš noorganizētu pirmo prezidentu tikšanos Baltajā namā.

Kā apgalvo avoti, nauda maksāta, lai tikšanos varētu parādīt kā sarunas, nevis tikai īsu apmainīšanos ar frāzēm un kopīgu fotografēšanos.

"Atklāti meli, nomelnošana un viltus. Tieši tā mēs novērtējam dezinformāciju par to, ka Ukrainas un ASV prezidentu tikšanās it kā organizēta par naudu. Ukrainas-ASV samits 2017.gada jūnijā tika organizēts vienīgi pa oficiālajiem diplomātiskajiem kanāliem, konkrēti caur Ukrainas vēstniecību ASV," teikts Ukrainas prezidenta administrācijas paziņojumā.

"Uzskatām, ka atklātas dezinformācijas izplatīšana ir daļa no viltus kampaņas Ukrainas-ASV attiecību diskreditācijai, kā arī personīgs uzbrukums Ukrainas un ASV prezidentiem. Tā kā šī materiāla sagatavošanas procesā tika ignorēti komentāri par šīs informācijas nepatiesumu, mēs pieprasām tās atsaukšanu. Gadījumā, ja tas nenotiks, mēs paturam sev tiesības iesniegt prasību tiesā," norādīts paziņojumā.

BBC ziņoto noliedzis arī Koens.