Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Pasaulē

Lai iegūtu Lielbritānijas vīzu, iespējams, Abramovičam būs jāatklāj savu bagātību izcelsme

© Reuters/Scanpix

Lielbritānijas varasiestādes var pieprasīt Krievijas oligarham Romānam Abramovičam sniegt paskaidrojumus par viņa milzīgo bagātību izcelsmi, pirms viņam tiek izsniegta jauna vīza, vēsta britu mediji.

Abramovičam cita starpā būs jāpierāda, ka viņš pie bagātības ticis likumīgā ceļā.

51 gadu vecais oligarhs iesniedzis pieteikumu jaunas investora vīzas saņemšanai, jo iepriekšējās termiņš beidzies laikā, kad viņš bijis ārpus Lielbritānijas.

Atbilstoši jaunajiem noteikumiem, kas tika ieviesti 2015.gadā, pieteikuma izvērtēšanas process būs skrupulozāks, un Abramovičam cita starpā būs jāpierāda, ka viņš pie bagātības ticis likumīgā ceļā.

Dauningstrīta attiecās komentēt Abramoviča lietu, uzsverot, ka "mēs nediskutējam par individuālām lietām".

Vīzas izsniegšana var tikt atteikta, ja amatpersonas uzskatīs, ka vīzas pieprasītājs naudu ieguvis nelikumīgā ceļā vai arī finanses nekontrolē.

Abramovičam nav pagarināta Lielbritānijas vīza, svētdien ziņoja tīmekļa izdevums "The Bell", atsaucoties uz diviem avotiem miljardiera paziņu lokā.

Šī iemesla dēļ Abramovičs nav varējis apmeklēt Anglijas kausa finālu, kurā viņam piederošais klubs "Chelsea" uzvarējis "Manchester United".

Marta beigās Lielbritānijas iekšlietu ministre Embera Rada, atbildot uz jautājumu par vīzām, kas no 2008. līdz 2015.gadam izsniegtas 700 turīgiem Krievijas pilsoņiem, sacīja, ka šīs vīzas tiks pārbaudītas atkārtoti.