Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Krievu valodā runājošu vīrieti tur aizdomās par terorakta sarīkošanu Francijā

© SIPA/Scanpix

Francijas policija sestdien valsts dienvidu pilsētā Marseļā aizturējusi kādu čečenu izcelsmes vīrieti, kurš uzvedies aizdomīgi un pie kura atrasti elektropiederumi, kas var tikt izmantoti, lai izgatavotu sprāgstvielas.

Savukārt Marseļas mērs Žans Klods Godēns paziņoja, ka uzbrukums ir "novērsts", un aizdomās turamajam bijuši "acīmredzami teroristiski nodomi".

Vīrietis tika aizturēts Marseļas galvenajā dzelzceļa stacijā pēc tam, kad tika saņemta informācija, ka viņš uzvedies aizdomīgi.

Policija pie viņa atrada elektropiederumus. Aizturētais atteicies atklāt savu vārdu.

"Pie viņa neatradās sprāgstoša ierīce, tā nebija bīstama pati par sevi. Bet tie bija elektriski, elektroniski piederumi, kas var tikt izmantoti, lai izgatavotu spāgstošu ierīci," aģentūrai AFP pavēstīja prokurors Ksavjērs Tarabo.

"Mēs vēl nezinām viņa identitāti, bet viņš saka, ka ir čečens un runā krieviski," piebilda prokurors.

Varasiestādes nopratina aizturēto, lai noskaidrotu, vai viņš plānojis teroraktu.

Savukārt Marseļas mērs Žans Klods Godēns paziņoja, ka uzbrukums ir "novērsts", un aizdomās turamajam bijuši "acīmredzami teroristiski nodomi".

Kā ziņots, Francijas galvaspilsētā Parīzē ar nazi bruņots vīrietis 12.maijā nogalināja vienu cilvēku un piecus ievainoja, līdz uzbrucēju nošāva policija. Uzbrukumu pastrādāja naturalizējies čečens.