Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Ungārija brīdina, ka nekontrolēta imigrācija joprojām apdraud Eiropu

© AFP / Scanpix

Eiropu joprojām apdraud nekontrolētā imigrācija, piektdien paziņojis Ungārijas ārlietu ministrs Pēters Sijārto, mudinot Eiropu koncentrēties uz nekontrolētas imigrācijas apturēšanu.

Eiropas Savienībai (ES) būtu jāpārbauda patvēruma meklētāji nometnēs ārpus bloka teritorijas, turklāt ES šīs nometnes būtu jāpārrauga efektīvāk, intervijā ziņu aģentūrai AP Grieķijā notiekošās ES reģionālās ārlietu ministru sanāksmes gaitā sacīja ministrs.

"Šobrīd mēs atrodamies tieši turpat, kur mēs bijā pirms trim gadiem," viņš norādīja. "ES no dienvidiem un dienvidaustrumiem ir neaizsargāta."

"Mums nevajadzētu runāt par to, kā iedrošināt migrāciju, kā vadīt migrāciju. Mums būtu jārunā par to, kā apturēt migrācijas plūsmas," sacīja Sijārto. "Jo, ja migrācijas plūsmas turpināsies, tad tās radīs nopietnus drošības draudus Eiropai."

ES valstīm, kas pakļautas Briseles un atsevišķu dalībvalstu pārmetumiem par to nostāju imigrācijas jomā un attiecībā uz likuma varu, būtu kopīgi jāsper apņēmīgi soļi, sacīja Polijas ārlietu ministrs Jaceks Čaputovičs, vienlaikus norādot, ka attieksme pret Poliju no citu Eiropas galvaspilsētu un "elitu" puses ir uzlabojusies.

Šī reģiona - centrālās un Austrumeiropas - valstīm ir jāturas kopā," viņš sacīja. "Mums ir kopīgas intereses, mēs nevaram pieņemt dubultstandartus ES, un mums mūsu lieta ir jāaizstāv."