Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Jaunā Ebolas vīrusa uzliesmojumā Kongo 17 mirušie

© AFP/ SCANPIX

Jaunā Ebolas vīrusa uzliesmojumā Kongo Demokrātiskajā Republikā (Kongo DR) dzīvību zaudējuši 17 cilvēki, pavēstīja veselības ministrija, uzliesmojumu raksturojot kā "veselības aizsardzības jomas ārkārtas situāciju ar starptautisku ietekmi".

Ekvatora provincē, valsts ziemeļrietumos, reģistrēts "21 gadījums, kad bijis drudzis ar hemorāģiskām indikācijām, un 17 nāves gadījumi", pavēstīja ministrija.

Šis Kongo DR ir devītais Ebolas vīrusa uzliesmojums kopš 1976.gada, kad toreizējā Zairā šo slimību pirmo reizi identificēja beļģu ekspertu vadītā komanda.

AFP/ SCANPIX

Ženēvā Pasaules Veselības organizācija (PVO) paziņoja, ka pārbaudēs laboratorijās Kongo DR apstiprināta Ebolas vīrusa klātbūtne divos no pieciem paraugiem, kas iegūti no pacientiem.

"PVO strādā cieši kopā ar Kongo DR valdību, lai ātri izvērstu operācijas un mobilizētu partnerus veselības aizsardzības jomā, kā modeli izmantojot veiksmīgo reakciju uz līdzīgo 2017.gada uzliesmojumu," teikts paziņojumā.

No ārkārtas fondiem piešķirs miljons dolāru (840 000 eiro), izveidota koordinācijas grupa un norīkoti vairāk nekā 50 ekspertu darbam ar Kongo DR valdību un veselības aizsardzības struktūrām, norādīja PVO.