Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Nolasa spriedumu lietā par zviedru žurnālistes Kimas Vallas baiso slepkavību

© AFP/Scanpix

Dānijas tiesa trešdien piesprieda mūža ieslodzījumu dāņu izgudrotājam Pēteram Madsenam par zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavību savā privātajā zemūdenē.

Kā teikts tiesas spriedumā, Madsena stāstītais par žurnālistes bojāeju nav bijis ticams. Viņa advokāts paziņoja, ka pārsūdzēs notiesājošo spriedumu par slepkavību, kā arī mūža ieslodzījumu, kas Dānijā parasti ir 16 gadi.

30 gadus vecās žurnālistes līķis bez galvas ūdeņos pie Kopenhāgenas tika atrasts 21.augustā - 11 dienas pēc viņas pazušanas. Oktobrī ūdenslīdēji netālu no Kopenhāgenas jūrā atrada maisus, kuros bija žurnālistes galva, kājas un pazudušās drēbes.

Valla pēdējo reizi dzīva tika redzēta uz Madsena privātās zemūdenes. Tiek uzskatīts, ka Valla viņu intervēja topošam rakstam.

47 gadus vecais Madsens tika apsūdzēts žurnālistes slepkavībā. Prokuratūra paziņoja, ka viņš sadalīja Vallas līķi gabalos un tad izmeta to ūdenī.

Madsens apgalvoja, ka Valla aizgājusi bojā, kad viņai uzkritusi 70 kilogramus smaga zemūdenes lūka, un viņš panikā žurnālisti pārmetis pāri bortam.

Viņš uzstāja, ka žurnālistes līķis tobrīd bija neskarts.

Policija paziņoja, ka pierādījumi runā pretī Madsena teiktajam.

Prokuratūra uzskata, ka Madsens Vallu nogalināja savu seksuālo fantāziju dēļ.

Valla bija ārštata žurnāliste, kas sadarbojās ar tādiem medijiem kā "The New York Times" un "The Guardian".