Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

EP deputāti: Putins ņirgājas par Eiropu

© Sputnik/Scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) deputātu grupa piektdien aicināja bloka līderus boikotēt šovasar Krievijā paredzēto Pasaules kausa izcīņu futbolā, lai protestētu pret "ņirgāšanos par Eiropas vērtībām".

60 deputātu grupa norāda, ka visām Eiropas Savienības (ES) valstīm būtu jāseko Lielbritānijas un Islandes paraugam un jāatsakās sūtīt oficiālas delegācijas uz Pasaules kausa finālturnīru.

Kā teikts deputātu vēstulē, Solsberi notikušais uzbrukums ar ķīmisko ieroci bija "tikai kārtējā Vladimira Putina ņirgāšanās par mūsu Eiropas vērtībām", norādot uz Kremļa īstenoto Krimas aneksiju, atbalstu Sīrijas režīmam un vairākkārtējiem kiberuzbrukumiem un dezinformāciju.

"Lai arī mēs esam vienisprātis, ka sports var palīdzēt būvēt metaforiskus tiltus, laikā, kad Putins spridzina reālus tiltus Sīrijā, mēs nevaram izlikties, ka Pasaules kauss ir tikai kārtējais lielais sporta pasākums," teikts vēstulē. "Laikā, kad Putins ir nelikumīgi okupējis Krimu, tur ieslodzījumā Ukrainas politieslodzītos un atbalsta karu Ukrainas austrumos, mēs nevaram izlikties, ka šīs turnīra saimnieks ir mūsu viesmīlīgs kaimiņš."

Eiropas valstu valdībām nebūtu jāatbalsta "Krievijas prezidenta autoritārais un antirietumnieciskais ceļš", apmeklējot turnīru, uzsver deputāti.

Pasaules kausa finālturnīrs futbolā sāksies 14.jūnijā.