Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Afganistānas gaisa spēku uzlidojumā bojā gājuši vairāk nekā 50 civiliedzīvotāji

© AFP / Scanpix

Afganistānas gaisa spēku uzlidojumā Kondozas provincē, valsts ziemeļos, dzīvību zaudējuši vairāk nekā 50 mierīgie iedzīvotāji, otrdien pavēstījis vietējās cilts līderis Hadži Mohammads Naims.

Afganistānas armija gan skaidro, ka tā veikusi uzlidojumu talibu sapulcei un ka neviens civilists uzlidojumā nav gājis bojā.

Afganistānas armijas helikopteru uzlidojumā reliģiskai skolai vismaz 65 cilvēki ievainoti, sacīja Naims, kurš pats esot pieredzējis šo uzlidojumu.

Medresē uz Korāna studiju izlaiduma ceremoniju bija sapulcējušies pārsvarā civilisti, sacīja līderis. Ceremonijas viesu vidū bija vairāku Afganistānas ziemeļdaļas provinču reliģijas studenti un pasniedzēji.

Afganistānas raidorganizācija Tolo TV, atsaucoties uz vietējiem avotiem, vēsta par aptuveni 50 nogalinātiem civilistiem.

Afganistānas armija skaidro, ka uzlidojumā civilisti nav nogalināti un ka sanāksme, pret kuru vērsts uzbrukums, bijusi talibu pulcēšanās.

Uzlidojumā nogalināti vairāk nekā 20 talibi, bet vismaz 30 ievainoti, pavēstīja 20.Pamira divīzijas pārstāvis Gulams Hazrats Karimi. Nogalināto vidū ir augsta ranga talibu komandieris mulla Berjani, viņš piebilda.