Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija apgalvojumus, ka viņi apgādā talibus ar ieročiem, dēve par ''muļķībām''

© REUTERS / Scanpix

Krievija noraidījusi augsta NATO ģenerāļa nesenos pārmetumus, ka tā Afganistānā atbalsta talibu nemierniekus un, iespējams, pat apgādā tos ar ieročiem.

Aizvadītajā nedēļā intervijā britu raidsabiedrībai BBC ģenerālis Džons Nikolsons sacīja, ka Krievija rīkojas tā, lai grautu ASV centienus Afganistānā, turklāt pastāv zināmas norādes, ka Maskava sniedz finanšu palīdzību un pat nodrošina ieročus.

"Mums bija ieroči, kurus uz mūsu štābu nogādāja afgāņu līderi, kas sacīja, ka tos talibiem iedevuši krievi," norādīja Nikolsons.

Krievijas vēstniecība Kabulā šos paziņojumus noraidījusi kā "tukšas baumas", atkārtojot agrākos Krievijas amatpersonu noliegumus.

"Mēs no jauna uzstājam, ka šādi paziņojumi ar pilnīgi nepamatoti, un aicinām amatpersonas nerunāt šādas muļķības," teikts paziņojumā.

Krievijas amatpersonas iepriekš skaidroja, ka mērķis ierobežotajiem kontaktiem ar talibiem bijis iedrošināt nemierniekus uz mieru un Krievijas pilsoņu drošība.

Maskava arī piedāvājusi koordinēt miera sarunas ar Afganistānu.

Talibu amatpersonas ziņu aģentūrai "Reuters" apliecinājušas, ka grupējumam bijuši būtiski kontakti ar Maskavu vismaz kopš 2007.gada, piebilstot, ka Maskavas līdzdalība nav pārsniegusi "morāla un politiska atbalsta" robežas.