Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Kongojiešu uzņēmējs Igaunijā atmazgājis naudu

© F64

Aizdomās par naudas atmazgāšanu un krāpšanu Igaunijas policija aizturējusi kongojiešu uzņēmēju Kevinu Zibilameni, kuram Tallinā pieder restorāns un bārs "Fontana", ziņo nedēļas izdevums "Eesti Ekspress".

Policija uzskata, ka 31 gadu vecais Zibilamene ir saistīts ar krāpšanas shēmu, kurā hakeri uzlauž ārvalstu kompāniju datorsistēmas, piekļūstot līgumiem un vēl nenosūtītiem rēķiniem, un pēc tam nosūta šajos dokumentos minētajiem uzņēmumiem e-pasta vēstules, lūdzot pārskaitīt naudu uz citu bankas kontu, kas atvērts uz krāpnieku vārda.

Policija Zibilameni aizturējusi februārī, un tiesa viņam noteikusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka naudas saņemšanai un pārskaitīšanai tālāk izmantoti divi bankas konti, kas pieder uzņēmumiem "Cheese" un "Comorex", kuru īpašnieks ir Zibilamene. Kompānijai "Cheese" pieder restorāns "Fontana".

Ar šādas shēmas palīdzību naudu mēģināts izkrāpta uzņēmumiem daudzās valstīs, bet ne Igaunijā. Vairumā gadījumu naudu izspiest tomēr nav izdevies, secinājuši izmeklētāji.

Zibilamene noliedz, ka būtu vainīgs šajā krāpšanā, un apgalvo, ka tikai atļāvis kādam savā bāram satiktam vīrietim izmantot viņa uzņēmuma bankas kontu par komisijas maksu.

Zibilamene nodarbojas ar uzņēmējdarbību Igaunijā kopš 2013.gada. Viņam pieder trīs uzņēmumi, no kuriem diviem ir nodokļu parādi 4300 eiro kopsummā.

Pirms pārcelšanās uz Igauniju Zibilamene dzīvoja Somijā, kur arī pret viņu tika sākta izmeklēšana. Somijā viņam aizliegts nodarboties ar uzņēmējdarbību līdz 2020.gadam.