Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Lībijas piekrastes tuvumā izglābj 252 migrantus

© Scanpix

Lībijas karaflote sestdien izglāba 252 migrantus, kuri pāri Vidusjūrai mēģināja nokļūt Eiropā, veicot divas operācijas valsts rietumu krasta tuvumā.

"Mums tika ziņots ... par migrantu laivas atrašanos" apmēram 30 kilometru attālumā no Zavijas pilsētas, sacīja karaflotes kapteinis Rami al Hadi Gomeds. Zavija atrodas uz rietumiem no Tripoles.

Viņš sacīja, ka 140 migranti no šīs laivas, tai skaitā 14 sievietes un četri bērni, tika aizvesti uz Tripoles karaflotes bāzi, bet pēc tam tika nogādāti uz migrantu aizturēšanas centru.

Otra glābšanas operācija notika apmēram 50 kilometrus no Garabulli pilsētas uz austrumiem no Tripoles. Tajā karaflote izglāba "112 migrantus, tai skaitā 30 sievietes un trīs bērnus, kuri atradās piepūšamā laivā", teica karaflotes preses sekretārs Ajubs Kasems.

Scanpix

"Šiem migrantiem no Āfrikas valstīm … tika sniegta medicīniska aprūpe pirms pārvešanas uz Tadžuras aizturēšanas centru" Tripolē, teica Kasems.

Kopš Lībijas ilggadējā diktatora Muammara Kadafi gāšanas un nogalināšanas 2011.gadā Lībija ir kļuvusi par svarīgu tranzīta vietu migrantiem, kuri mēģina pāri jūrai nokļūt Eiropā, bieži vien ar jūras braucieniem nepiemērotiem transportlīdzekļiem.