Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

70 gadus vecs vācietis ar nazi mēģina nogalināt trīs bēgļus

© Reuters/Scanpix

Vācijā dažas dienas pēc trīs bēgļu saduršanas aizturēts kāds 70 gadus vecs vīrietis, kurš apsūdzēts politiski motivētā slepkavības mēģinājumā, ceturtdien pavēstīja Vācijas policija.

Uzbrukumā sestdien Heilbornā, Vācijas rietumdaļā, 17 gadus vecs afgānis guvis smagus savainojumus. Ievainots arī 25 gadus vecs irākietis un 19 gadus vecs sīrietis.

Aizdomās turamajam ir Vācijas un Krievijas pilsonība. Uzbrukuma brīdī viņš bija piedzēries. Uzbrucēju pievārēja garāmgājēji, kas viņu turēja ciet līdz brīdim, kad ieradās policija un uzbrucēju aizturēja.

Sākotnēji viņam tika izvirzītas apsūdzības uzbrukumā, bet trešdien prokuratūra apsūdzības pārkvalificēja par politiski motivētu slepkavības mēģinājumu, kā arī izdeva oficiālu aizturēšanas orderi.

Vīrietis trešdien tika aizturēts atkārtoti, kad policija bija nopratinājusi upurus, lieciniekus un aizdomās turamo, teikts policijas paziņojumā.

Aizdomās turamais policijai skaidroja, ka viņu sadusmojusi patvēruma politika Vācijā, kur pēdējo gadu laikā ieradies vairāk nekā miljons nelegālo imigrantu, norādīja policija.