Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Vējonis sveic Lietuvu simtgadē: Izaicinājumi liek latviešiem un lietuviešiem turēties kopā

© Scanpix

Jaunās tūkstošgades izaicinājumi liek latviešiem un lietuviešiem turēties cieši kopā, apsveikumā Lietuvai valsts neatkarības atjaunošanas simtgadē sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Dārgā brāļu tauta! Sirsnīgi sveicu jūs Lietuvas valsts neatkarības atjaunošanas simtajā gadadienā! Gadsimtu griežos latviešu un lietuviešu likteņi ir cieši savijušies, un arī jaunās tūkstošgades izaicinājumi liek mums turēties cieši kopā. Kā vienmēr, arī šodien, ir tikpat svarīgi sajust otra plecu un būt gataviem to atbalstīt," apsveikumā norādīja Vējonis.

Viņš uzsvēra, ka Latviju un Lietuvu vieno ne tikai pagātne, bet arī kopīgs nākotnes redzējums - kopīga atbildība par notiekošo Baltijā, Eiropā un visā pasaulē. Mūs saista vēlme būt brīviem un veidot pašiem savas, brīvas un neatkarīgas valstis.

"Kopā mēs esam iegājuši brīvu un demokrātisku Rietumu valstu saimē, mūsu ekonomikas attīstās ciešā mijiedarbībā, un mūsu sadarbības iespējas ne tuvu nav izsmeltas. Latvija un Lietuva roku rokā iet garu un plaukstošu ceļu, un tas ir tikai sākums," apsveikumā min Valsts prezidents.

Viņaprāt, viena no "skaistākajām pieturām šajā ceļā" ir atbildība par abu valstu kopīgo un pasaulē vienīgo baltu tautu kultūras mantojumu, kas ikgadēji simboliski tiek apliecināts Baltu vienības dienā.