Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Phjončhanā Krievijas faniem liek aizvākt plakātus ar Putina attēlu

© Sputnik/Scanpix

Krievu līdzjutēji Phjončhanas olimpisko spēļu hokeja mača laikā piektdien bija spiesti novākt lielformāta plakātus ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina attēlu, vēsta ziņu aģentūra AP.

Kā vēstīts, Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Olimpisko sportistu no Krievijas izlase piektdien Phjončhanas olimpisko spēļu turnīra B apakšgrupas mačā ar rezultātu 8:2 (2:0, 4:1, 2:1) sagrāva Slovēniju.

Mača laikā Krievijas līdzjutēji atritināja divus lielus plakātus ar Putina attēlu. Tiesa, desmit minūtes vēlāk apsardze līdzjutējiem lika tos atkal satīt.

Uz viena no tiem bija rakstīts "Ziemas sporta veidos neviens nav stiprāks par Krieviju", savukārt otrajā tika, šķiet, tika pausts atbalsts korejiešiem, kas nodarbojas ar krievu cīņas sporta paveidu sambo.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) četrgades nozīmīgākā sporta foruma laikā ļoti rūpīgi uzrauga, lai netiktu veikta jebkāda politiskā reklāma.

Kā zināms, decembrī SOK par valsts organizētu dopinga sistēmu piesprieda diskvalifikāciju visai Krievijas Olimpiskajai komitejai, kas tai liedz piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, Krievijas sportisti var startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem ir uzraksts "Olympic Athlete from Russia" jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas".