Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Lielbritānija apsūdz Krieviju kiberuzbrukumā

© F64

Lielbritānija ceturtdien paziņojusi, ka Krievijas valdība stāvējusi aiz kiberuzbrukuma, kas pērn skāra daudzus uzņēmumus Eiropā.

"Lielbritānijas valdība uzskata, ka Krievijas valdība, sevišķi Krievijas bruņotie spēki ir atbildīgi par graujošo kiberuzbrukumu "NotPetya" 2017.gada jūnijā," paziņoja Lielbritānijas Ārlietu ministrijas valsts ministrs Tariks Ahmeds.

Uzbrukums tika koncentrēts uz Ukrainu, un tas izplatījās uz kompānijām, kam ir biznesa sakari ar Ukrainu, tostarp ASV farmācijas firmu "Merck", Dānijas kuģniecības kompāniju "A.P. Moller-Maersk" un kurjera pakalpojumu kompāniju "TNT Express".

Ahmeds ceturtdien paziņoja, ka "pārgalvīgais" kiberuzbrukums nodarījis zaudējumus simtiem miljonu dolāru vērtībā.

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons tikmēr apsūdzēja Krieviju par "demokrātijas graušanu un iztikas līdzekļu iznīcināšanu, vēršoties pret kritisko infrastruktūru un par ieroci padarot informāciju", kas darīts ar šādu kiberuzbrukumu palīdzību.

Krievija tikmēr ceturtdien noraidīja apsūdzības par saistību ar kiberuzbrukumu "NotPetya".

"Mēs kategoriski noraidām šādas apsūdzības. Mēs tās uzskatām par nepierādītām un nepamatotām. Tas nav nekas cits, kā vien nekādos pierādījumos nebalstītās rusofobijas kampaņas turpināšana," reportieriem paziņoja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.