Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

ASV pasažieru vilciens saduras ar kravas vilcienu; ir mirušie un ievainotie

© AP/Scanpix

Pasažieru un kravas vilciena sadursmē ASV Dienvidkarolīnas štatā svētdien gājuši bojā vismaz divi un guvuši savainojumus vēl 70 cilvēki, paziņojusi policija.

Dzelzceļa kompānijas "Amtrak" pasažieru vilciens ar 139 pasažieriem un astoņu cilvēku apkalpi ceļā no Ņujorkas uz Maiami sadūrās ar kompānijas CSX kravas vilcienu netālu no Dienvidkarolīnas štata galvaspilsētas Kolumbijas.

Pasažieru vilciena lokomotīve un vairāki vagoni noskrējuši no sliedēm. Visi pasažieri no vilciena evakuēti. Vidē izplūduši aptuveni 19 000 litri degvielas, bet, pēc amatpersonu teiktā, sabiedrībai briesmas nedraud.

AP/Scanpix

Kā ziņots, trešdien Virdžīnijas štatā, "Amtrak" vilcienam saduroties ar atkritumu mašīnu, gāja bojā viens cilvēks. Šai vilcienā atradās vairāki desmiti Republikāņu partijas likumdevēju no Senāta un Pārstāvju palātas, kuri devās uz ikgadējo partijas pasākumu Rietumvirdžīnijā. Seši cilvēki, tai skaitā viens Kongresa loceklis, pēc šīs avārijas nonāca slimnīcā.

Decembrī trīs cilvēki gāja bojā, kad Vašingtonas štatā noskrēja no sliedēm "Amtrak" pasažieru vilciens un vairāki vagoni nogāzās no dzelzceļa tilta uz automaģistrāles.