Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijai šķiet, ka mūsdienu ''rusofobija'' ir lielāka nekā Aukstā kara laikā

© AP / Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs svētdien paziņoja, ka Rietumos šobrīd valda lielāka rusofobija nekā Aukstā kara gados un brīdināja par Maskavas "sarkanajām līnijām", kuras esot jārespektē.

"Šī rusofobija ir bezprecedenta. Aukstā kara laikā mēs neko tādu nepieredzējām," Krievijas laikrakstam "Kommersant" pauda ministrs.

"Tolaik bija zināmi noteikumi, zināma pieklājība (..) tagad visa pieklājība ir pabīdīta malā," piebilda Lavrovs.

"Krievijai ir savas "sarkanās līnijas" (..) nopietni politiķi Rietumos saprot, ka šīs "sarkanās līnijas" ir jārespektē tāpat, kā tas tika darīts Aukstā kara laikā," brīdināja Lavrovs.

Viņš intervijā nosodīja "centienus sodīt Krieviju ar visiem iespējamajiem līdzekļiem", ASV un Eiropas Savienības (ES) tai piemērotās sankcijas nosaucot par "absurdām un nepamatotām".

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Krievija arī nonākusi plašā dopinga skandālā.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir diskvalificējusi Krievijas Olimpisko komiteju, aizliedzot tai ar savu komandu startēt februārī gaidāmajās olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā. Tiesa, Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts "Olympic Athlete from Russia" jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas".

"Ja neskaita īstus dopinga gadījumus mūsu sportistu vidū, ir vairākas pazīmes, ka (..) notiek pilnībā koordinēta kampaņa" pret Krieviju, uzstāja Lavrovs.