Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Sērijveida slepkavas Čārlza Mensona sekotāju tomēr no ieslodzījuma neatbrīvos

© AFP / Scanpix

Kalifornijas gubernators atkārtoti noraidījis bēdīgi slavenā sērijveida slepkavas Čārlza Mensona sekotājas Leslijas Van Houtenas lūgumu atbrīvot viņu pirms termiņa.

Pats Mensons pagājušā gada novembrī mira ieslodzījumā 83 gadu vecumā.

Gubernators Džerijs Brauns norādīja, ka viņa lēmums noraidīt pirmstermiņa atbrīvošanas lūgumu pamatots ar to, ka Van Houtena joprojām pārāk daudz savas vainas uzveļ Mensonam.

Brauns atzina, ka Van Houtenas jaunība nozieguma pastrādāšanas brīdī, viņas priekšzīmīgā uzvedība cietumā vairāk nekā 40 gadu garumā un ciešana no Mensona varmācības ir vērti apsvēršanai, lai viņu atbrīvotu.

"Tomēr, šos faktorus pārmāc negatīvie faktori, kas parāda, ka viņa nav piemērota pirmstermiņa atbrīvošanai," savās lēmumā raksta Brauns.

68 gadus vecā Van Hautena izcieš mūža ieslodzījumu. Bijusī vidusskolas karsējmeitene tika notiesāta 1971.gadā par līdzdalību Leno un Rouzmarijas LaBjanku slepkavībā. Slepkavības pastrādāšanas brīdī viņai bija 19 gadi.

Mensons un četri viņa tā dēvētās "ģimenes" locekļi - viens vīrietis un trīs sievietes - tika notiesāti septiņos apsūdzības punktos par 1969.gada augustā Losandželosā pastrādātajām slepkavībām. Mensona sekotāji nogalināja režisora Romāna Polaņska sievu Šāronu Teitu, kas bija pēdējos grūtniecības mēnešos, un vēl sešus cilvēkus.