Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Japānas premjers Eiropas vizīti sāks Baltijas valstīs

© Scanpix

Japānas premjerministrs Sindzo Abe piektdien ieradīsies Igaunijā, sākot sešu dienu vizīti Eiropā, kuras laikā viņš vispirms apmeklēs visas trīs Baltijas valstis, lai tad dotos tālāk uz Bulgāriju, Rumāniju un Serbiju.

Kā decembra vidū vēstīja Japānas ziņu aģentūra "Kyodo", Igaunijā Japānas premjera vizītes laikā paredzēts parakstīt divpusēju vienošanos par sadarbību kiberdrošības jomā.

Jau ziņots, ka sestdien Japānas premjerministram paredzēts tikties ar Latvijas Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Tikšanās laikā paredzēts apspriest abu valstu divpusējas attiecības, ekonomisko sadarbību, Japānas un Eiropas Savienības attiecības, kā arī reģionālos jautājumus. Japānas valdības vadītāju pavadīs arī uzņēmēju delegācija.

Jau sestdien Abe dosies tālāk uz Lietuvu, kur tiksies ar prezidenti Daļu Grībauskaiti un premjerministru Sauļu Skverneli, bet vēlāk apmeklēs Kauņu, lai godinātu japāņu diplomāta Čiunes Sugiharas piemiņu. Sugihara, kas reizēm tiek dēvēts par Japānas Oskaru Šindleru, Otrā pasaules kara laikā pārstāvēja savu valsti Kauņā un, riskēdams ne vien ar savu karjeru, bet arī ar dzīvību, izglāba vairāk nekā sešus tūkstošus ebreju, izdodams viņiem Japānas vīzas un tā pavērdams iespēju izbēgt no holokausta un caur toreizējās Padomju Savienības teritoriju nokļūt Japānā.