Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Vairāk nekā 200 afrikāņu migrantu sarīko haosu Spānijai piederošajā Meliljā

© AFP/ SCANPIX

Vairāk nekā 200 afrikāņu migrantu sestdien no Marokas ielauzās Spānijai piederošajā Meliljas anklāvā, šķērsojot augstu dubultžogu, un šajā procesā tika ievainots viens policists un vairāki migranti, paziņoja amatpersonas.

Meliljā sestdienas pēcpusdienā ielauzās pavisam 209 cilvēki no Āfrikas valstīm, kas atrodas uz dienvidiem no Sahāras, šādi mēģinot nokļūt Eiropā, paziņoja Spānijas centrālās valdības pārstāvis Meliljā.

Viens policists guva ievainojumus, kad viņam "uzbruka imigrants ar vienu no āķiem, kurus viņi izmanto, lai tiktu pāri žogam". Tas notika, kad policists mēģināja apturēt šo iebrukumu, un viņam ar āķi tika ievainota auss.

Lai šķērsotu divkāršo sešus metrus augsto žogu uz Meliljas robežas, migranti bieži izmanto āķus un ar naglām apkaltus apavus.

Četri migranti ar viegliem ievainojumiem tika nosūtīti uz slimnīcu.

Pārējie Meliljā iebrukušie migranti tika ievietoti migrantu aizturēšanas centrā.

Spānijai piederošos Meliljas un Seutas anklāvus Ziemeļāfrikā afrikāņu migranti bieži izmanto iekļūšanai Eiropā. To robežas ar Maroku ir vienīgās sauszemes robežas starp Āfriku un Eiropas Savienību.

Gadu gaitā tūkstošiem migrantu ir mēģinājuši šķērsot 12 kilometrus garo Meliljas robežu vai astoņus kilometrus garo Seutas robežu, šķērsojot žogus, peldot gar piekrasti vai paslēpjoties automašīnās.

Spānijā pērn nokļuva 22,9 tūkstoši migrantu no Āfrikas. Viņu skaits ir jauns rekords, kas vairāk nekā divkārt pārsniedz iepriekšējo rekordu, kas tika uzstādīts 2016.gadā.