Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Džonsons: Krievijas līderi nostādījuši valsti "tiešā opozīcijā Rietumiem"

© EPA/SCANPIX

Krievijas līderi nostādījuši valsti "tiešā opozīcijā Rietumiem", raisot bažas, ka abu pušu attiecības ir sliktākās, kādas bijušas kopš Aukstā kara, piektdien Maskavā paziņojis Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons.

"Mūsu attiecības ar Krieviju nevar tikt kārtotas kā parasti, kamēr Krievija turpina mēģinājumus destabilizēt Eiropas valstis, tostarp Ukrainu," pirms sarunām ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu uzsvēra Džonsons.

"Tomēr starptautiskās sabiedrības drošībai ir būtiski, lai mēs runātu viens ar otru, jo pārpratumu sekas ir smagas," sacīja Džonsons, kurš ir pirmais Lielbritānijas ārlietu ministrs, kas apmeklējis Maskavu pēdējos piecos gados.

"Kremlis ir nostādījis Krieviju tiešā opozīcijā Rietumiem, bet tam tā nav jābūt," viņš piebilda.

Lavrovs pirms tikšanās ar Džonsonu sacīja, ka divpusējās attiecības atrodas "ļoti zemā punktā, bet ne mūsu iniciatīvas dēļ".

EPA/SCANPIX

"Mēs esam partneri ANO Drošības padomē un G20 grupā, un mums vienkārši ir jāsadarbojas, neskatoties uz atšķirīgām nostājām daudzos un dažādos jautājumos," Lavrova sacīto citē Krievijas mediji.

Lielbritānijas mediji vēsta, ka Džonsons pirms ierašanās Maskavā sacījis, ka Londona var atriebties, ja Krievija turpinās kiberuzbrukumus Lielbritānijai.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pagājušajā mēnesī apsūdzēja Krieviju kiberspiegošanā un kiberuzbrukumos, tostarp par jaukšanos vēlēšanās.

Lielbritānija un Polija ceturtdien parakstīja jaunu vienošanos par divpusējās sadarbības paplašināšanu drošības un kiberaizsardzības jomās, tostarp paredzot sadarboties cīņā pret Krievijas dezinformācijas kampaņu.