Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijā šogad uzņemts mazāk nekā 200 000 migrantu

© AFP/ SCANPIX

Vācija prognozē, ka šogad valstī jaunuzņemto migrantu skaits būs mazāks par 200 000, svētdien paziņoja iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

"Novembra beigās viņu bija ap 173 000, un es rēķinu, ka visa gada laikā būs mazāk nekā 200 000 [jaunuzņemtu] migrantu," de Mezjērs sacīja intervijā laikrakstam "Bild am Sonntag".

2016.gadā Vācijā ieradās apmēram 280 000 migrantu, bet 2015.gadā - 890 000, starp kuriem bija daudz patvēruma meklētāju no Sīrijas un Afganistānas.

Jaunieradušos migrantu skaita kritumu var izskaidrot ar tā sauktā Balkānu migrācijas maršruta slēgšanu, kā arī ar Eiropas Savienības un Turcijas vienošanos par migrācijas ierobežošanu. Ir arī pastiprināti centieni neļaut migrantiem nokļūt Eiropā no Ziemeļāfrikas pāri Vidusjūrai.

AP/ Scanpix

Vācijas varas iestādes arī nesen ir ieviesušas jaunus finansiālus stimulus, lai pamudinātu patvēruma meklētājus atgriezties viņu izcelsmes valstīs.

De Mezjērs tomēr sacīja, ka kopš decembra sākuma ir saņemti tikai 200 pieteikumi šo finanšu līdzekļu saņemšanai, un tos iesnieguši galvenokārt cilvēki no Krievijas, Irākas un Afganistānas. Šo finansiālo stimulu programmu ir paredzēts turpināt līdz februārim.

"Šī soļa izmaksas ir daudz zemākas, salīdzinot ar cenu, kādu maksātu šo cilvēku paturēšana Vācijā uz ilgu laiku," sacīja iekšlietu ministrs.