Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Austrijā nogrand sprādziens gāzes sadales stacijā

© Scanpix

Austrijas lielākajā gāzes sadales stacijā Baumgartenā, netālu no Vīnes, otrdien noticis sprādziens, un tajā viens cilvēks gājis bojā, pavēstīja varasiestādes.

Vēl viens cilvēks guvis nopietnus ievainojumus un 20 citi vieglākas traumas, liecina policijas sniegtā informācija.

Sprādziens notika plkst.8.45, izraisot ugunsgrēku, kas ātri tika pakļauts kontrolei un līdz pusdienlaikam jau bija pilnībā apdzēsts, paziņoja stacijas operators "Gas Connect".

Stacija pašreiz ir slēgta.

Policija tviterī atklāja, ka sprādzienu izraisījis "tehnisks iemesls", bet sīkāk nepaskaidroja. Policija norādīja, ka vietējās varasiestādes pašreiz izmeklē notikušo.

Scanpix

Arī "Gas Connect" paziņoja, ka sprādzienu, domājams, izraisījusi tehniska kļūme.

Baumgartenas gāzes stacijā pienāk dabasgāze no Krievijas, Norvēģijas un citām valstīm. "Gas Connect" šo staciju uzskata par vienu no svarīgākajiem gāzes piegādes centriem Eiropā.

"Gas Connect" paziņoja, ka Austrijas pieprasījums pēc dabasgāzes pārredzamā nākotnē ir nodrošināts, bet "tranzīts caur Austriju uz dienvidu un dienvidaustrumu reģioniem pašreiz ir negatīvi ietekmēts".

Itālijas Ekonomiskās attīstības ministrija izsludināja ārkārtas stāvokli pēc tam, kad Baumgartenas gāzes stacijā notikušās eksplozijas dēļ tika pārtraukta gāzes plūsma uz Itāliju. Taču ministrija norādīja, ka dabasgāze Itālijai tiks nodrošināta, izmantojot krājumus.