Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Noskaidrota uzbrucēja identitāte, kurš izraisīja sprādzienu Manhetenā

© Scanpix

Ņujorkas policija pirmdien aizturējusi vienu personu pēc cauruļbumbas sprādziena metro stacijā netālu no Taimskvēra, kurā ievainojumus guvuši četri cilvēki, ieskaitot aizturēto, vēsta ASV mediji.

Pēc sprādziena policija piesardzības dēļ evakuējusi pasažierus no tuvākajām metro stacijām.

Ņujorkas mērs Bils de Blāzio paziņoja, ka tas bijis terorakta mēģinājums. "Paldies Dievam, vainīgais nesasniedza savu mērķi," pavēstīja mērs.

Telekanāli CBS un ABC, atsaucoties uz vārdā neminētiem avotiem, ziņo, ka Manhetenā metro stacijā netālu no ostas pārvaldes autobusu termināļa sprāgusi cauruļbumba. Aizturēts viens aizdomās turamais, kurš guvis dzīvību neapdraudošus ievainojumus.

Ņujorkas ugunsdzēsības departaments paziņoja, ka bez spridzinātāja ievainoti vēl trīs cilvēki, taču viņu dzīvībām briesmas nedraud. Spridzinātājs guvis roku un vēdera apdegumus un griezumus no bumbas, bet pārējie trīs ievainotie sūdzas par galvassāpēm un zvanīšanu ausīs.

Avots tiesībsargājošās iestādēs paziņoja, ka spridzeklis bijis piestiprināts aizdomās turamā ķermenim pirms tas sprāga metro stacijas pārejā.

Pēc policijas amatpersonu teiktā, aizdomās turamajam bijis nodoms uzspridzināt bumbu, kas bija rupji pagatavots vājas jaudas spridzeklis, taču nav skaidrs, vai viņš bija domājis to darīt metro stacijas pārejā. Pēc amatpersonu teiktā, spridzinātājs ir 27 gadus vecais Bruklinas iedzīvotājs Akajeds Ulla no Bangladešas, kurš ASV dzīvo septiņus gadus.

Laikrakstā "New York Post" publicētā fotogrāfijā redzams uz zemes guļam bārdains vīrietis, kuram sprādziens norāvis kreklu, un viņa vēders un krūtis noklātas ar melniem sodrējiem. Policists tur vīrieša rokas aiz muguras.

Bijušais Ņujorkas policijas komisārs Bils Bratons telekanālam MSNBC pavēstīja, ka aizdomās turamais varētu būt rīkojies džihādistu grupējuma "Islāma valsts" vārdā.

Tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas ziņo, ka Ulla iedvesmojies no "Islāma valsts", taču tiešu kontaktu ar grupējumu viņam nav bijis.

Baltā nama preses pārstāve Sāra Sandersa pavēstīja, ka prezidents Donalds Tramps informēts par incidentu.