Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Prestiža izdevuma žurnālists atvainojas Trampam

© AFP/ SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien pieprasījis laikraksta "The Washington Post" korespondenta Deiva Vaigela atvainošanos un to arī saņēmis saistībā ar fotogrāfiju par prezidenta piektdien Floridas štatā rīkoto mītiņu.

""The Washington Post" Deivs Vaigels publicēja nepatiesu fotogrāfiju ar tukšu arēnu vairākas stundas pirms manas ierašanās pasākuma vietā, kur tūkstošiem cilvēku gaidīja ārpusē, lai dotos iekšā," sestdien tviterī paziņoja Tramps.

Tvītam pievienotas vairākas fotogrāfijas no Pensakolas arēnas, kurā uzstājās Tramps.

"Pārpildīta ēka, daudzi cilvēki nespēja iekļūt. Pieprasu atvainošanos un atsaukumu no viltus ziņu laikraksta "The Washington Post"," tviterī rakstot no sava Floridas īpašuma, kur viņš pavada nedēļas nogali, uzsvēra Tramps.

Pēc dažām minūtēm Vaigels atvainojās.

AFP/ SCANPIX

"Skaidra lieta - es atvainojos," tviterī ierakstīja Vaigels. Viņš paskaidroja, ka fotogrāfiju izdzēsis pēc tam, kad kāds cits žurnālists "man pateica, ka es esmu sapratis to nepareizi".

Vēlāk tviterī Tramps norādīja, ka Vaigelu vajadzētu atlaist no darba.

Piektdienas mītiņā Tramps atgādināja par telekanāla CNN labojumu, kā arī citu mediju labojumiem un precizējumiem aizvadītās nedēļas laikā par materiāliem, kas atbilstoši to sākotnējām versijām Trampu atspoguļoja negatīvā gaismā, tomēr vēlāk izrādījās, ka tās neatbilst patiesībai.