Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Ziemeļkoreja brīdina: Karš ir nenovēršams

© REUTERS/ SCANPIX

Ziemeļkoreja brīdinājusi, ka kodolkarš Korejas pussalā nav jautājums par to "vai", bet gan "kad", vienlaikus paužot asu kritiku vērienīgajiem Dienvidkorejas un ASV kopīgajiem manevriem, kuros piedalās simtiem karavīru un modernas lidmašīnas.

Vairākas augta ranga ASV amatpersonas, ieskaitot Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktoru Maiku Pompeo, ar "kareivīgām piezīmēm" no jauna apstiprinājušas ASV apņemšanos karot, sacīja Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas preses sekretārs.

ASV izlūkdienesti ir pārliecināti - Ziemeļkorejas diktatoram Kimam Čenunam ir visai niecīgs priekšstats par to, kāda ir iekšzemes un starptautiskā situācija, vēl sestdien sacīja Pompeo.

Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas preses sekretārs savukārt norādīja, ka Pompeo provocē valsti, "nekaunīgi kritizējot mūsu augstāko vadību, kas ir mūsu tautas sirds".

"Vērienīgie kodolkara manevri, kurus pastāvīgi īsteno ASV, Korejas pussalā rada riskantu situāciju, un vardarbīgie kara komentāri no ASV augsta ranga politiķu puses šādos apstākļos kara izraisīšanos Korejas pussalā padara par vispārpieņemtu faktu. Tagad neatbildētais jautājums ir - kad šis kārš sāksies," Phenjanas oficiālā ziņu aģentūra KCNA citē ministrijas pārstāvja teikto.

"Mēs negribam karu, bet neslēpsimies no tā, un ja ASV pārrēķināsies ar mūsu pacietību un aizdedzinās kodolkara degli, mēs pavisam noteikti liksim ASV dārgi maksāt ar mūsu varenajiem kodolspēkiem, kurus mēs esam konsekventi nostiprinājuši."