Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

''airBaltic'' lidmašīnā, kura izslīdējusi no manevrēšanas ceļa, atradies arī Augulis

© F64 Photo Agency

Šodien no manevrēšanas ceļa Šeremetjevas lidostā Maskavā izslīdējusi Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" pasažieru lidmašīna, apliecināja "airBaltic" pārstāvis Didzis Rudmanis.

"Šodien, 6.decembrī, spēcīgu vēja brāzmu un slidena manevrēšanas ceļa dēļ reiss BT428 no Rīgas uz Maskavu ar lidmašīnu "Boeing 737-500" saslīdēja uz manevrēšanas ceļa pēc nosēšanās Šeremetjevas starptautiskajā lidostā," informēja Rudmanis.

Visi pasažieri tika nogādāti lidostas terminālī. Neviens pasažieris nav guvis savainojumus, kā arī lidmašīnai nav novērojami nekādi vizuāli defekti.

Pasažieru vidū bijis arī Latvijas satiksmes ministrs Uldis Augulis, kas ieradies apmeklēt forumu "Krievijas transports", žurnālistiem pavēstīja Krievijas transporta ministrs Maksims Sokolovs.

Lidmašīnai pēc aizvilkšanas uz stāvvietu tiks veiktas papildu pārbaudes. "airBaltic" varēšot sniegt plašāku informāciju pēc pilnīgas situācijas izmeklēšanas.

"airBaltic" atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām, uzsvēra uzņēmuma pārstāvis.

Informācijas avots ārkārtas dienestos aģentūrai "Interfax" pavēstīja, ka "airBaltic" lidmašīna "Boeing - 737" pēc ielidošanas no Rīgas esot devusies no pacelšanās un nolaišanās joslas uz skrejceļa pievedceļu, nenoturējās savā vietā un izripoja ar priekšējo šasiju piecus metrus aiz skrejceļa.

Informācijas avots aģentūrai "Interfax" pavēstījis, ka lidmašīnā tobrīd atradās 52 pasažieri. Viņi visi esot bez problēmām atstājuši lidmašīnu.

Skrejceļš atbilstoši sākotnējai informācijai tika slēgts uz divām stundām, pavēstījis informācijas avots. "Līdz plkst.18 lidostā darbosies viens skrejceļš," atklāja avots.

Šeremetjevas lidostai ir divas pacelšanās un nolaišanās joslas. Trešā šobrīd tiek būvēta.

Kā trešdien vakarā pavēstīja ziņu aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz lidostas pārstāvjiem, lidmašīnas jau atkal var izmantot trešdien uz laiku slēgto skrejceļu.

"Notikušā iemeslus izmeklēs īpaša komisija," teikts lidostas paziņojumā.