Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Trīs Igaunijas kompānijas gatavas nodrošināt prāmju satiksmi starp Sāremā un Latviju

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Sāremā salas pašvaldības aicinājumam izteikt priekšlikumus par iespējām nodrošināt regulāru prāmju satiksmi starp Sāremā un Latviju atsaukušās trīs Igaunijas kompānijas, ziņo Sāremā salas laikraksts "Saarte Hääl".

Tas vēsta, ka noteiktajā laikā - līdz 1.decembrim - atbildes saņemtas no valsts ostu operatorkompānijas "Tallinna Sadam" meitasuzņēmuma "TS Laevad" un privātajām kompānijām "Kihnu Veeteed" un "Saaremaa Laevaliinid".

Uzaicinājumi pavisam tika nosūtīti piecām Igaunijas un 16 ārzemju kompānijām. No Igaunijas kuģu satiksmes operatoriem interesi nav izrādījuši "Tallink Grupp" un "Lindaliin", nav arī saņemtas atbildes no citu valstu kompānijām.

Laikraksts ziņo, ka nevienai no trim kompānijām, no kurām saņemtas atbildes, nav prioritāšu attiecība uz ostām, starp kurām uzturēt satiksmi.

Mārtiņs Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Par iespējamiem prāmju maršruta galamērķiem Latvijā Sāremā pašvaldība uzskata Rīgu un Ventspili.

Uzņēmumu aptaujāšana ir daļa no sākotnējā pētījuma par iespēju atklāt prāmju satiksmi starp Sāremā un Latviju. Sākotnējo pētījumu paredzēts pabeigt līdz decembra vidum.

No 2006. līdz 2008.gadam starp Mentu ostu Sāremā un Ventspili prāmju satiksmi nodrošināja "Saaremaa Laevakompanii" meitasuzņēmums "SSC Ferries" ar prāmi "Scania".