Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Saistībā ar žurnālistes slepkavību Maltā aizturēti 10 cilvēki

© Scanpix

Aizdomās par saistību ar žurnālistes Dafnes Karuanas-Galicijas slepkavību Maltā pirmdien aizturēti desmit cilvēki, paziņojis Maltas premjerministrs Džozefs Muskats.

53 gadus vecā žurnāliste, kura atspoguļoja tā dēvēto Panamas dokumentu skandālu un citas delikātas tēmas, tika nogalināta 16.oktobrī automašīnas sprādzienā netālu no savas mājas.

Muskats sākotnēji paziņoja, ka aizdomās par saistību ar slepkavību aizturēti astoņi Maltas pilsoņi, bet vēlāk tviterī pavēstīja, ka aizturētas vēl divas personas.

Avots policijā atklāja, ka arī šie divi aizturētie ir Maltas pilsoņi.

Plašāku informāciju premjerministrs nesniedza, paskaidrojot, ka jebkuras informācijas izplatīšana varētu kompromitēt lietu.

Mediji vēsta, ka izmeklēšana, acīmredzot, turpinās, jo policija un bruņotie spēki norobežojuši Marsu, nelielu pilsētiņu netālu no Valletas.

Scanpix

Aizdomās turamo aizturēšanā piedalījās Maltas policija, bruņotie spēki un drošības dienests.

Izmeklētājiem ir 48 stundas laika, lai nopratinātu aizdomās turamos, un izlemt, vai mēģināt panākt apsūdzību izvirzīšanu.

Karuanas-Galicijas slepkavības izmeklēšanā Maltai palīdzību sniedz Eiropols un ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB), kā arī tiesu medicīnas eksperti no Nīderlandes.