Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Kalifornijas apšaudē mirušo skaits pieaudzis - šāvējs nogalinājis arī savu sievu

© AFP / Scanpix

Nogalināto skaits apšaudē, kas otrdien tika sarīkota ASV Kalifornijas štata ziemeļos, trešdien pieauga līdz pieciem cilvēkiem, kad varas iestādes paziņoja, ka šāvēja mājās atrasts viņa sievas līķis.

Izmeklētāji atrada Kevina Džansona Nīla sievas līķi ar vairākām šautām brūcēm paslēptu zem grīdas un uzskata, ka apšaude sākusies ar viņas noslepkavošanu, sacīja Teheimas apgabala šerifa palīgs Fils Džonstons.

Tiek uzskatīts, ka Nīls noslepkavoja sievu jau pirmdien.

Iepriekš bija ziņots, ka Nīls nošāvis četrus citus cilvēkus un vēl 10 ievainojis dažādās vietās Teheimas apgabalā, tostarp apšaudē pie skolas. Viņu pašu vēlāk nošāva policija.

Uzbrukuma laikā Nīls bija atbrīvots pret drošības naudu pēc viņam izvirzītas apsūdzības kaimiņa saduršanā. Tiesas dokumenti arī liecina, ka Nīlam februārī pēc šī uzbrukuma kaimiņam tika aizliegts turēt īpašumā šaujamieročus.

Kaimiņi bija sūdzējušies, ka Nīls raidījis simtiem šāvienu no savas mājas, un šerifa palīgs atzina, ka policisti vairākas reizes apmeklējuši šo māju.

Lai gan Nīls februārī atbilstoši likumam bija nodevis savus ieročus, policija atrada divas nelegāli izgatavotas pusautomātiskas šautenes un divas pistoles, kas bija reģistrētas uz cita cilvēka vārda.