Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Migranti izraisa nekārtības, kad Grieķijas policija neļauj viņiem pamest valsti

© AFP / Scanpix

Grieķijas policija trešdien bloķēja apmēram 200 migrantu un patvēruma meklētāju gājienu no valsts ziemeļu pilsētas Salonikiem uz Maķedonijas robežu, kas tika rīkots cerībā tikt no Grieķijas uz citām Eiropas Savienības valstīm.

Desmitiem policistu ar nekārtību apspiešanas aprīkojumu lietoja vairogus, lai atspiestu atpakaļ migrantus Saloniku centra tuvumā, un bloķēja ceļu ar policijas autobusiem.

Gājiena dalībnieki, starp kuriem bija ģimenes ar bērniem, atteicās doties prom un apsēdās uz ielas. Neilgās konfrontācijas laikā neviens netika ievainots.

Migranti, kas lielākoties bija no Sīrijas, Irākas un Somālijas, dienas gaitā bija sapulcējušies Salonikos.

Daudzi no viņiem sacīja, ka atbildējuši uz sociālajos medijos paustu aicinājumu doties gājienā uz Maķedonijas robežu, lai protestētu pret to, ka viņiem nav iespējas doties tālāk uz citām Eiropas valstīm.

Migranti sacīja, ka viņi bija nodomājuši aiziet kājām no Salonikiem apmēram 70 kilometrus uz pierobežas pilsētu Idomeni, kur līdz pērnajam gadam atradās liela migrantu nometne.

Salonikus trešdien apmeklēja Grieķijas migrācijas ministra vietnieks Jannis Balafs, lai reklamētu brīvprātīgas repatriācijas programmu, kas ļautu migrantiem atgriezties dzimtenē.

"Grieķija ir pārveidojusies no migrantu tranzīta valsts par valsti, kurā viņi iesprūduši. Tāpēc brīvprātīgas atgriešanās programma varētu būt tik noderīga," teica Balafs.