Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Britu tūristei par medikamentu ievešanu Ēģiptē draud nāvessods

© Xinhua/Sipa USA/SCANPIX

Ēģiptē aizturēta kāda britu tūriste, kura valstī neatļauti ievedusi pretsāpju medikamentus, kas bijuši paredzēti viņas draugam. Par izdarīto pārkāpumu sievietei draud pat nāvessods.

"The Independent" vēsta, ka 33 gadus vecā Laura Plammera norādījusi, ka viņai nav bijis ne mazākās nojausmas par to, ka ievedot Ēģiptē pretsāpju medikamentus viņa pārkāpj likumu.

AP/ SCANPIX

Viņa paskaidrojusi, ka pretsāpju zāles bijušas paredzētas viņas 33 gadus vecajam draugam Omāram, kurš pēc piedzīvotās avārijas cieš no muguras sāpēm. No cietuma sūtītā zīmītē viņa lūgusi palīdzību.

"Es nezinu, kas notiek. Esmu nobijusies. Man nebija ne mazākās nojausmas, ka tas, ko daru ir nepareizi. Es domāju, ka rīkojos laba mērķa vārdā."

Kopš šī gada 9.oktobra Laura atrodas vienā cietuma kamerā ar vēl 25 sievietēm. Brīdī, kad viņa lidostā aizturēta, viņai likts parakstīt 38 lappušu biezu dokumentu arābu valodā. Sievietei šķitis, ka pēc tam viņai tiks ļauts doties prom, tomēr tā vietā viņa aizvesta uz cietumu.

Viņas brālis Džeims medijiem norādījis, ka māsai draud pat 25 gadus ilgs cietumsods. Viens advokāts pat pieļāvis domu, ka viņa var tikt sodīta ar nāvi.