Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Teksasas uzbrucējs bijis "ļoti psihiski slims cilvēks, kuram bija daudz problēmu"

© Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien vizītes laikā Japānā pavēstīja, ka apšaude baptistu baznīcā ASV Teksasas štatā, kurā svētdien tika nogalināti 26 un ievainoti apmēram 20 cilvēki, bija "garīgās veselības problēma augstākajā līmenī".

"Tas ir ļoti skumjš notikums. Tie bija lieliski cilvēki," preses konferencē Tokijā paziņoja Tramps. "Mums tāpat kā citām valstīm ir daudz garīgo problēmu."

Par šāvēju viņš izteicās, ka tas bijis "ļoti psihiski slims cilvēks, kuram ilgu laiku bija daudz problēmu".

Teksasas gubernators Gregs Abots paziņojis, ka apšaude baznīcā bijusi apšaude ar lielāko bojāgājušo skaitu štata vēsturē.

Upuri ir vecumā no pieciem līdz 72 gadiem.

"Tā ir apšaude ar vislielāko upuru skaitu mūsu štata vēsturē. Tik daudz ģimeņu zaudējušas savus piederīgos. Tēvus, mātes, dēlus un draudzenes," žurnālistiem teica Abots.

Scanpix

"Protams, ka traģēdiju vēl briesmīgāku padara tas, ka tā notika baznīcā," piebilda gubernators.

Apšaude notikusi Sāderlendspringsā, 50 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Sanantonio, Pirmajā baptistu baznīcā. Šāvējs, kurš bijis bruņots ar pusautomātisko triecienšauteni un kuram mugurā bijusi bruņuveste, ienācis dievnamā īsi pirms dienas vidus un atklājis uguni.

Apšaude turpinājusies, līdz baznīcā ieradies kāds ar šauteni bruņots vietējais iedzīvotājs. Viņš stājies pretī uzbrucējam, kurš nometis ieroci un aizbēdzis savā automašīnā, bet vietējais iedzīvotājs dzinies viņam pakaļ, žurnālistiem pastāstīja Teksasas Sabiedrības drošības departamenta direktors Frīmens Mārtins. Uzbrucējs atrasts nošauts savā automašīnā, bet pagaidām nav skaidrs, vai viņu nošāvis vietējais iedzīvotājs, kurš dzinies viņam pakaļ, vai policija.

Par uzbrucēja identitāti varasiestādes oficiāli nav paziņojušas, taču plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka šāvējs bijis 26 gadus vecais Devins Patriks Kelijs. Viņš dienējis gaisa spēkos, taču no dienesta ar negodu atvaļināts. Nav ziņu par uzbrucēja motīviem, ne arī par to, ka viņš būtu bijis saistīts ar kādu teroristu grupējumu.