Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Šveicē ar cirvi cilvēkiem uzbrukušais Latvijas pilsonis upurus izraudzījies nejauši

© EPA/ SCANPIX

17 gadīgais Latvijas pilsonis, kurš pirms nedēļas Šveicē ar cirvi ievainoja astoņus cilvēkus, tostarp zīdaini, no slimnīcas pārvests uz Šveices ziemeļos esošo Sanktgallenes kantona cietumu, vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Šveices policijā raidījumu informēja, ka jaunieti pirmstiesas apcietinājumā paturēs līdz janvārim, kad viņam paredzēta tiesa. Patlaban ar uzbrucēju strādā psihologi.

Policijā arī norādīja - izmeklēšanā noskaidrots, ka jaunietis savus upurus izraudzījies nejauši un šim uzbrukumam nav nekādu saistību ar teroristu organizācijām. Visi ievainotie ir izrakstīti no ārstniecības iestādēm, taču viņiem tiek nodrošināta turpmāka rehabilitācija.

EPA/ SCANPIX

Kā ziņots, 17 gadus vecs Latvijas pilsonis Sanktgallenes kanona Flumsas ciematā svētdienas, 22.oktobra, vakarā ar cirvi ievainoja vairākus cilvēkus, no notikuma vietas aizmūkot svešā automašīnā un avarējot. Tad uzbrucējs izkāpa no automobiļa un ar cirvi ievainojis vairākus cilvēkus degvielas uzpildes stacijas veikalā. Pēc tam policija uz viņu atklāja uguni, ievainoja un aizturēja.