Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Zviedru žurnālistes nāves lieta: Mainījusies iespējamā slepkavas liecība

© REUTERS/ SCANPIX

Kopenhāgenas policijas galvenais izmeklētājs Jenss Mollers šodien izklāstījis jaunāko zemūdens īpašnieka Pētera Madsena versiju par zviedru žurnālistes Kimas Vallas nāvi.

Atklājies, ka Madsens, kurš tiek turēts aizdomās par Vallas slepkavību, policijas nopratināšanas laikā nav minējis, ka žurnāliste būtu mirusi no saindēšanās ar tvana gāzi, kā iepriekš bija minējusi policija.

46 gadus vecā vīrieša aizstāve Betina Halda Engmarka televīzijas kanālam "TV2" norādījusi, ka viņas klieanta sacītais esot nepareizi interpretēts.

"Mans klients nezina, kā viņa nomira," teica Engmarka, piebilstot, ka viņa bija klāt brīdī, kad policija Madsenu nopratinājusi. "Esmu izlasījusi visu liecību. Nevienā brīdī viņš neteica, ka zina, kā viņa nomira," noliedza Engmarka.

Pēc aizstāves teiktā, Madsens teicis, ka Valla atradusies zemūdenē, kamēr viņš atradies zemūdenes tornī un sajutis tvana gāzes koncentrāciju gaisā.

EPA/ SCANPIX

Lai izskaidrotu Madsena teikto, Mollers nācis klajā ar paziņiojumu, kurā apstiprinājis, ka Madsens nav teicis, ka Valla nomira no saindēšanās ar tvana gāzi.

Zemūdenes īpašnieks policijai esot teicis, ka saindēšanās ar gāzi varētu būt iemesls, kādēļ žurnāliste mirusi, taču neminējis, ka tā noteikti ir bijis.