Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Baisi fakti par Aleksandru, kurš ar cirvi ievainoja cilvēkus Šveicē

© EPA/ SCANPIX

Svētdienas vakarā 17 gadus vecs Latvijas pilsonis Šveicē ar cirvi ievainoja vairākus cilvēkus. Lai uzbrucēju aizturētu, policija uz viņu atklājusi uguni un viņš ievainots. Aptuveni diennakti pēc notikušā laikraksts "Blick" publicējis informāciju par to, kas atrodams puiša profilos sociālajos tīklos.

Draugi, kuri puisi satikuši dažas dienas pirms pastrādātā nozieguma norāda, ka nekas neliecināja par gaidāmajiem notikumiem. Aleksandrs esot bijis tikpat kluss un mierīgs kā parasti.

Tikmēr informācija puiša profilā sociālajā tīklā "VKontakte" liecina par pretējo, vēsta "Blick". Piemēram, kā savu dzimšanas dienas datumu jaunietis norādījis 1939.gada 1.septembri. Kā zināms, tā bija diena, kad Vācija uzbruka Polijai.

Sadaļā "par mani" Aleksandrs norādījis, ka mirst no vēža. "Daudzi nav apmierināti ar maniem jokiem par vardarbību un slimībām," raksta puisis. Viņa publiskajā profilā nav arī redzami attēli ar viņu pašu. Pārsvarā ir bildes ar ieročiem, militārā muzeja. Savos ierakstos, jaunietis, galvenokārt, izpaudies rakstiski.

Kā savas intereses uzbrukumu sarīkojušais jaunietis norādījis genocīdu, "Al Quaeda". Kā savu mīļāko grāmatu viņš norādījis "Mein Kampf".

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Šveices policija jau vasarā saņēma sūdzības par 17 gadus vecā Latvijas pilsoņa uzvedību.

Puisis pirms četriem gadiem kopā ar māti pārcēlies uz Šveici un māte ir precējusies ar Šveices pilsoni, savukārt jaunietim nav Šveices pilsonības, bet ir pagaidu uzturēšanās atļauja. "Viņš ir mācījies arodskolā par amatnieku un kopš šī gada jūnija policija ir saņēmusi sūdzības par viņa uzvedību. Šobrīd viņš ir arestēts un pret viņu ierosināta krimināllieta un notiek izmeklēšana," teica Ārlietu ministrijas preses sekretārs Gints Jegermanis.